fredag 12 april 2013

211.Naturens under (111 av 365)


I en sådan här stack, som är betydligt större under marken än ovanför, kan det bo ca 1 miljon röda skogsmyror. Nu syns inte en endaste en, men så fort solen har värmt stacken tillräckligt så går de något stelbenta omkring på stacken. Det finns så mycket att berätta om myror - ett naturens under är deras samhälle.


9 kommentarer:

 1. Ja, myrstackar är facinerande. Myror som bor i stackar är okej, men de där svarta som gärna flyttar in till oss människor, dom gillar jag inte.

  SvaraRadera
 2. Det är intressant att titta på myrorna när dom stretar omkring i sin stack. Ett naturens under är väl också att hackspetten kan övervintra i myrstackar, man se ibland stora hål i stacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ooo nej hackspettar övervintrar inte i myrstackar - de övervintrar inte alls. De hackar sig in i myrstacken för att möjligen kunna äta myrägg eller larverna.

   Radera
 3. Och gissa vad jag har fotat på dagens sparktur? Just det, en myrstack. Där myrorna var ute och något förvirrade luftade sig. Myrornas samhälle påminner i mycket om binas.
  Apropå det där med fåglar från inlägget förut så har vi alltid rosenfink här i vår närhet sommrtid. Den är inte alltid lätt att se men desto lättare att höra.

  SvaraRadera
 4. Flitiga är dom och det är intressant att studera dem. Att de bodde under marken också visste jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå de bor INTE under marken!

   Radera
  2. HALLÅ, jag pratar om MYROR ingen jäkla hackspett, det var kanske någon annan som gjorde det.

   Radera
 5. Det är så intressant med myror...

  SvaraRadera
 6. Idag så jag lite myror röra på sig minsann

  SvaraRadera