onsdag 9 oktober 2013

109. Hav (294 av 365)

Norska havet är den subpolära bassängen av Atlanten, som ligger mellan Norge, Bjørnøya och Spetsbergen på ena sidan samt Grönland, Island och Färöarna på den andra.


På färjan från Bodö till Moskenes, Lofoten, ser jag en del av det havet.Så här klart och rent är vattnet i Norska havet vid Kabelvåg.


Vestfjorden är ett havsområde mellan Lofoten og Salten i Nordland. Här befinner jag mig i Henningsvaer.


12 kommentarer:

 1. Älskar havet! Vilka fina bilder, allehopa. Den översta är min favorit!

  SvaraRadera
 2. Åh så underbart vackert. Är avundsjuk

  SvaraRadera
 3. De vassa bergen i Norge är vackra och lite skrämmande. Man måste nog vara av en särskild sort för att klara av ett liv så där långt norr ut och med det stränga havet som närmaste granne. Kan tänka mig hur det måste kännas när vinden och havet ligger på mot huset som ligger utmed kajen.Henningsvaer.
  Vackert när solen skiner men jag vet också hur blixtsnabbt vädret kan ändras här. Bilden på Henningsvaer är väldigt vacker. Dom andra är inte dåliga dom heller, men den nedre blir min favorit.

  SvaraRadera
 4. Åååå så vackert!!!! Måtte alla hav få vara så rena.

  SvaraRadera
 5. underbart vackra bilder, så fina färger på hus och båtar! Härlig känsla!

  SvaraRadera
 6. Kristallklart havsvatten.
  Får mig att tänka på när min mamma försökte lura mig att det "pessegula" vattnet i närmaste badsjön var mycket renare än det "kristallklara" i den sjön som det krävdes bil för att komma till. För det klara vattnet var ju försurat. Jag struntade i att vattnet var surt - det såg ju rent ut och framför allt - jag såg botten.
  Fast ibland cyklade jag och kompisen till det fina vattnet. Vad spelade det för roll om det tog 1,5 timme - på den tiden var vi ungar inte så bortskämda. ;)

  SvaraRadera
 7. Fångat Norge vackert ett land med mycke naturrikedomar!!! Kram ;D

  SvaraRadera
 8. Fina bilder. Gillar övre bilden med havet och berget bortåt horisonten till. Och nedre bilden med fiskebyn med hus i olika färger och havet som bakgrund

  SvaraRadera
 9. Å vad dina bilder får mig att längta dit. Någon gång i livet får jag allt ta och göra den där resan

  SvaraRadera
 10. Så underbart fantastiskt vackert!!

  SvaraRadera