torsdag 13 juni 2013

189. Magisk (176 av 365)


Kan du förklara för mig?
(för något lurt är det ju)19 kommentarer:

 1. Första gången jag var i Edinburgh så fanns det utklädda figurer som satt sådär i luften. På deras pinnar gick det in som en sittbräda som var snyggt dold av kläderna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har sett "fenomenet" tidigare, men de är skickliga på att dölja så att säga lösningen (sittställningen) både när de kliver upp och ner. Men hur går ställningen från denna enda pinne? Den måste ju vara fäst vid pinnen och ett stöd via armen. Den ställningen måste ändå vara ganska kraftig för att hålla vikten av henne. Det är den förklaringen jag är "ute efter". ;-))

   Radera
 2. Häftigt. Det gäller nog att hålla vikten😉

  SvaraRadera
 3. Mycket märkligt! Magiskt rent av! Och skickligt.

  SvaraRadera
 4. Det ser ju verkligen verkligt ut :) Kanske ska man inte förklara allt här i världen? *tyckte det lät bättre än "jag vet inte"* ;)

  SvaraRadera
 5. Magiskt! Har funderat på det där också, gick förbi en svävande gatuartist med stav i London. Hmm...

  SvaraRadera
 6. Hmmmmm ja det kan man verkligen undra.... Men det måste ju vara rätt praktiskt för finns det ingen sittplats kan man ju sätta sej ända :=))

  Dräkten jag har är Medelpadsdräkten. Jag vävde och sydde den när jag var 18 år och används en gång per år och det är på skolavlutningen. Alltid lika spännande att se om jag kan ha den :=) Vi hade en fin dag med avslutningssånger och tal i kyrkan och sen blev det tårtkalas på hembygdsgården. Synd bara att det regnade men vad gör det när sommarlovet börjar och sommaren är lååååång:=)

  SvaraRadera
 7. jag träffade en gång en man som vara yoga-guru och han berättade att när de mediterade, så lyfte de sig och svävade (jag var inte där). Det kallas väl "levitera"? kanske nåt att googla på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade på Wikipedia denna information

   Levitation (från latin levare, lyfta upp), fenomen som innebär att något lyfts upp och svävar fritt i luften.Uttrycket används i parapsykologi och spiritism om svävande vid seanser.Förmågan att levitera har även tillskrivits vissa helgon.
   Fenomenet är inte vetenskapligt bevisat. Fotografier och ögonvittnens berättelser har aldrig kunnat utesluta att det rörde sig om någon form av bedrägeri

   Radera
 8. Visst kan man undra, men det kansek är lika bra att låta sig narras.

  SvaraRadera
 9. Hmmm märkligt det där!!!!!

  SvaraRadera
 10. Nog är detta magiskt och hur det går till, har jag ingen aning om. Har inte sett detta själv, bara på bild.

  SvaraRadera
 11. Hur de än gör så är det otroligt att det går att balansera på en pinne.

  SvaraRadera
 12. Är det på riktigt???

  SvaraRadera
 13. https://www.youtube.com/watch?v=mYUZeO6FdOw Titta på klippet så hittar du svaret :-)

  SvaraRadera