fredag 6 december 2013

296. Storhet (352 av 365)


Man kan tolka storhet på två sätt
kvantitet, enhet, faktor, mått, dignitet
betydelse, anseende, klass, sublimitet; berömdhet, notabilitet, stjärna


Den första bilden är nog given vilken av tolkningarna ovan jag tänker på.Nästa bild tog jag med exponeringstiden 1/20 sek.

12 kommentarer:

 1. Kul tolkningar:) Häftigt snyggt med cyklisten och bilen, måste testas:)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin fartbild du hade lyckas med. Ibland finns flera tolkningar och jag brukar också kika efter synonymer, för att kunna använda en del ord.

  Tusen tack :-), för vantarna har nu kommit fram och de är underbara och passade perfekt. Blev så glad när jag öppnade paketet och fick se dem. Du kan läsa mer om dem i min blogg, för jag var bara tvungen att få visa alla de fina vantar jag fått :-).

  SvaraRadera
 3. En stjärna och en tidsenhet - två finurliga lösningar på ett tema som jag fortfarande har kvar.

  SvaraRadera
 4. Bra tolkningar och vilken actionbild på cyklisten och bilen!

  SvaraRadera
 5. Härligt med att fånga cyklisten så där det gjorde min Äldsta förra året på en cykeltävling! Hon använde stativ och nu undrar jag om du också hade stativ till foto 2??? Ser ut som Hornsgatan med sina knäppa cykelbanor!!! Kram ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget stativ och inte Hornsgatan utan ungefär vid Djurgårdsfärjan, Södermälarstrand

   Radera
 6. Men svenska mått mätt är Evert Taube en storhet i vårt land och jag hoppas och tror att hans visor kommer att leva kvar hos kommande generationer. Astri var också en storhet om än inte lika känd, men en duktig konstnär och kanske den som har gjort huvudet på Evert som står där på stenen.

  En snygg panorering lyckades du med och det är inte alltid så lätt.

  SvaraRadera
 7. Roligt med olika tolkningar. Bilden med cyklisten är verkligen bra. :)

  SvaraRadera
 8. Jag har kommit lite ohjälpligt back med både min egen blogg men mest av allt att uppdatera mig på era andras fina bilder. Håller som bäst på att beta av. Som vanligt har du väldigt många fina bilder med stor variation av motiv. Tycker det är extra roligt med dina små texter och tankar till bilderna.
  Ser att du anmält dig till även nästa år. Jag kommer göra ett försök att vara med även nästa år. Roligt att vi kommer fortsätta vår kontakt :-)
  Önskar en trevlig söndag. Kram

  SvaraRadera
 9. Jag gillar verkligen den typen av bilder men dom är ju grymt svåra att få till. Din är verkligen toppenbra. Gillar den extra mycket pga av den röda bilen som står som färgklick mitt i bilden.

  SvaraRadera
 10. Verkligen underbart med dessa två tolkningar. Din fartbild blev otroligt bra.

  SvaraRadera
 11. Ruggigt cool bild med cyklisten och bilen!

  SvaraRadera