fredag 13 september 2013

33. Chansning (268 av 365)

Jag chansade och körde 6 mil, enkel resa, till ett fjäll där jag vet att det brukar finnas kantareller. Förutom kantarellerna fick jag motion, frisk luft och flera naturupplevelser på vägen dit och därifrån. Jag såg älg, hare, två tjäderhönor, massor med renar och 3 kungsörnar!
13 kommentarer:

 1. Vilken lyckad chansning! Ser ut som en fantastisk god "skörd" :D Mums!

  SvaraRadera
 2. Underbart...hos oss är det för torrt för svamp, för vi har knappt fått regn alls sen i juni.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig chansning. Jag älskar att plocka svamp men har inget kantarellställe. Däremot har jag flera ställen med rödgul trumpetsvamp och den är ju inte heller så tokig :=). Här i skogarna är det gott om svamp i år men trots att jag är ute mycket i skog och mark ser jag aldrig några djur.

  SvaraRadera
 4. Så m ånga fantastiska saker du fick se! Och som bonus- godispåse med dig hem! Kalas! :)

  SvaraRadera
 5. En chansning som gav resultat!

  SvaraRadera
 6. vilken otroligt lyckad chansning. Önskar att jag skulle ha sådan tur.

  SvaraRadera
 7. Dessutom får du en härligt god måltid med kantareller.

  SvaraRadera
 8. Vilken chansning - en fullträff!

  SvaraRadera
 9. Så mycket och så fina kantareller och vilka naturupplevelser du fick på köpet. Fast älg vill jag helst slippa se när jag är i skogen. Alla säger att älgen är räddare än en själv och springer iväg om man möter dem. En gång har jag mött älg, just på en svampplockningstur och inte blev den rädd och drog iväg, men jag blev hysteriskt rädd och slog säkert världsrekord i terränglöpning.

  SvaraRadera
 10. I helgen blir min Chansning 50 mil till välkända skogar men tyvärr väldigt rik på Varg! Vet inte ännu hur det kommer bli med svamp men vi är flera som strålar samman för plockning! Och vi kommer från olika delar av Sverige så vi har åkt långt flera av oss, typ Göteborg!!!
  Vet nu att det finns gula inte långt borta men ännu inte letat noggrant det kommer! Men nått år så skall jag ta tag i var de finns orörd skog som inte skövlats i flera generationer inom en mils omkrets!!! Kram ;D

  SvaraRadera
 11. Finfin chansning. Kantarellskörd och en bra bild.

  SvaraRadera
 12. Snygg bild med kantarellerna i fokus och skogen i bakgrunden. Det blev ju en bra utdelning på den chansningen, på flera fronter.

  SvaraRadera