tisdag 20 augusti 2013

215. Nutid (244 av 365)

När jag var barn och tittade på fotografier, så tittade jag i ett album.


12 kommentarer:

 1. Ja, och inte fanns det så värst många bilder att titta på heller.

  SvaraRadera
 2. Ja även här har det hänt massor vilken resa

  SvaraRadera
 3. Ja nog har tiderna förändrats. Ibland tänker jag på när det inte fanns digitalkameror. Barnen ville så gärna se bilden på en gång man knäppt kortet och man förklarade att man får vänta nån vecka så kommer resultatet. Nu är det snabb leverans.
  Brukar ta en titt i mina album ibland och gläds åt att även min mamma har ett fotoalbum från sin uppväxt. Hon är 88 år så det är inte så vanligt. Men hon hade en granne som var fotograf och knäppte färdigt filmerna på bla mamma.

  SvaraRadera
 4. Vi pratade om det här hemma för ett tag sedan - så vi får nog göra en fotobok mellan varven så man kan visa en del bilder. Det ÄR inte samma sak att samlas krig datorn. SÅ är det bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut håller med dig.....det är inte något ställningstagande jag tar utan just det att man ändå tittar väldigt ofta på filmer och bilder på datorn.....

   Radera
 5. Ja, albumtillverkarna har nog inte så goda tider numer. :)

  SvaraRadera
 6. Ja visst är detta verkligen nutid. Jag brukar dock skriva ut en del foton, gillar att ha dem så också:)

  SvaraRadera
 7. Jag kommer på mig oftare och oftare att säga det var bättre förr ;-) Jag gillar albumen, det var lite mer högtidligt på något sätt men samtidigt gillar jag det smidiga att kunna ta med sig paddan och visa bilder. Lättare att bära runt på :-)

  SvaraRadera
 8. Det är skillnad idag och lite synd, för bilderna i en dator försvinner så lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har backup så de finns alltid kvar även om datorn kraschar.

   Radera
 9. Jag gillar det digitala men också "vanliga" bilder i album och fotoböcker.

  SvaraRadera
 10. Hm, det är som både och det där. Vad vet man om hur nutiden kommer att uppfattas i framtiden? Jag har väl en hyllmeter med fotoalbum, vältummade, särskilt av barnbarnen när dom var yngre, men med tiden lossar fotona och hamnar på fel sidor eller blir liggande lösa någonstans. Med digitala bilder kan barn och barnbarn ta del av alla mina bilder och spara de dom eventuellt är intresserade av. Fotoböcker är i dag inte så svåra att göra om man känner för det. Hittills har jag bara gjort tre.

  SvaraRadera