Hela familjen tycker att kolbulle är så gott! Förr i tiden åt skogshuggarna kolbulle.
Smeten består av 6 dl vatten och 4 dl vetemjöl samt litet salt. Först bryns rimmat tärnat sidfläsk knaprigt och sedan häller man på smet. Om det är litet fett i fläsket måste man tillsätta smör/margarin så att smeten steks i fett annars är det risk för att kolbullen blir degig. Till kolbullen serveras lingonsylt.
Jag gjorde smeten hemma i köket och hällde den på en tom flaska med skruvkork. Tänk på att skaka om flaskan när du ska grädda kolbullarna så att vattnet och mjölet blandas väl.
Jippi jag gissade rätt! Nu står det 1-1 till oss i rätt svar ;=))
SvaraRaderaJag gillar också kolbulle men har aldrig gjort det själv. Däremot brukar jag alltid stå i den långa kön varje det finns till försäljning.
Kolbulle är något jag har kvar att smaka. :)
SvaraRaderaHar aldrig smakat, trots några år i Norrland. Läckert med matlagning i det fria. Tänk att mat kan smaka så mycket bättre och godare ute i naturen.
SvaraRaderaJag har aldrig smakat det men det lät ju väldigt gott och enkelt att göra
SvaraRaderaDet låter väldigt gott. Och det ska jag nog testa någon gång :-).
SvaraRaderaDet är så gott!
SvaraRaderaJag har smakat och det är godare än det låter.
SvaraRaderaFår ta mej tid nästa gång att stå i kö om jag inte hinner få det klart med grill hemma!!! Kram ;D
SvaraRaderaHar smakat det på marknad i Lycksele ett år och blev nog inte så där våldsamt förtjust i det. Kanske är det godare när man gör smeten själv och tillagar det ute i naturen.
SvaraRadera